نگه داری تراز دریل ستونی به چه صورت است؟

27 بهمن 1400

دریل ستونی از جمله ابزار آلات صنعتی است که جهت ایجاد سوراخ های دقیق با قطر و عمقی مشخص روی قطعات مختلف چوبی، فرژی، پلاستیکی چ متریال های خیلی سخت همانند بتن، مورد استفاده قرار می گیرد. مزایا خرید دریل پیشرو این است که نسبت به دستگاه دریل های معمولی برقی با شارژی داری یک میز کار بسیار بزرگ با استحکام بالا است.

 همچنین موتور داخل این دستگاه بسیار گسترده بوده و می توان به صورت عمودی و یا افقی سوراخ کاری را انجام داد، همچنین به دلیل این که قطعات با گیره های بزرگی روی میز نصب شده و به صورت کاملا ثابت نگه داشته می شوند، سوراخ کاری با دقت هر چه بیش تر انجام شده و دقیقا سوراخ در همان نقطه ای که در نظر داشتید، ایجاد می شود. یکی از مشکلاتی که اکثر کاربران دلر پیشرو با آن روبه رو هستند، تراز نبودن دریل ستونی است. در صورتی که این دستگاه به خوبی تراز نشود، ممکن است نتیجه کار در مورد تایید شما نبوده و خطاهایی وجود داشته باشد، به همین دلیل حتما در ادامه مقاله با ما همراه باشید تا در مورد مراقبت از دریل ستونی پیشرو و تراز بودن آن به شما نکات مهمی را ارائه دهیم.

همینطور میتوانید در مورد دریل گیربکسی پیشرو نیزبیشتر بدانید.

پایه نصب دریل ستونی

برای استفاده از دریل های پیشرو پیش از این به تنظیمات از نظر فیزیکی بپردازید، لازم است که در ابتدا پایه دریل و همچنین ستون آن را از لحاظ محافظتی مورد بررسی قرار دهید. در واقع برای بررسی این دو مورد هیچ تفاوتی وجود ندارد که شما از دریل ایستاده برای سوراخ کاری استفاده می کنید و یا دریل رومیزی! تمامی این مدل دریل حتما به یک پایه بسیار محکم و مقاوم  احتیاج خواهند داشت تا بتوانند سوراخ های دقیق را روی قطعات ایجاد کنند.

پیش از انجام هر گونه کاری مسطح بودن زیر دستگاه دریل را حتما بررسی کنید و از این موضوع اطمینان حاصل کنید که سطح مورد نظر شما می توانید وزن سنگین دریل پیشرو را به همراه قطعات کار گوناگون تحمل کرده و مقاوم باشد.

در صورتی که امکان داشت, بهتر است که دریل را از راهی به زمین متصل نمایید تا دستگاه به هیچ نلرزد و یا دچار لغزش نشود؛ چرا که این دستگاه معمولا اندازه و وزن خیلی بالایی دارند و در صورتی که به زمین اتصال پیدا نکنند، ممکن است حین انجام سوراخ کاری جا به شده و با روی زمین بیفتند.

بیشتر بخوانید:انجام سوراخکاری با دریل پیشرو

محل جاگرفتن موتور دریل ستونی را بررسی کنید

بعد از این که پایه دریل پیشرو را به خوبی سرهم کردید و از استحکام آن مطمئن شدید، باید روی موتور تمرکز کنید. این امر کاملا به نوع دریل ستونی که مورد استفاده قرار می دهید بستگی خواهد داشت.‌ کله گی‌ دریل بدون وجود هیچ اتصال دهنده ای به بالای ستون اتصال پیدا می کنند که قائدتا‌ با پایین و بالا کردن آن می توان میزان ارتفاع آن را نیز به خوبی تنظیم کرد.

در صورتی که دستگاه دریل شما از آن دسته نیست که از قسمت کله گی‌ متصل شود، توصیه می شود که پیچ و مهره آن را به خوبی سفت کرده و متصل نمایید. همچنین باید از این موضع مطمئن شوید که سری دریل ستونی از روی ستون بلند نشده و یا نچرخد.

تراز کردن چرخ و چرخ دنده دریل

به دلیل این که دریل ستونی ثابت است و همچین کله گی‌ آن نیز به ستون دستگاه اتصال دارد، تراز کردن فاصله بین قطعه کار تا ستون دریل به وسیله یک محور و سه نظام صورت می گیرد. پایین و یا بالا رفتن کیز با قفل نمودن چرخ دنده ها که به شکل مستقیمی روی ستون قرار می گیرد، در دریل ستونی پیشرو اتفاق خواهد افتاد. این چرخ دنده ها در صدر ریختن خاک اره و روغن در اثر گذشت مدت زمانی مسدود خواهد شد و دیگر نمی توان به راحتی میزان ارتفاع را تنظیم کرد.

همچنین چرخ دنده های دریل ستونی باید به صورت مداوم تمیز کاری شوند که لازم است برای این کار از انواع اسپری ها چرب و روان کننده استفاده کنید. به شکل که اسپری را روی چرخ دنده پاشیده و با استفاده یک دستمال پارچه کاملا تمیز که پرز نداشته باشد آن قسمت را تمیز کنید. زمانی که چرخ دنده ها پیش از حد کثیف شوند، سرعت سوراخکاری دریل ستونی پیشرو کم خواهد شد.