کاربرد دریل ستونی

16 آذر 1400

از جمله دستگاه هایی که جهت سوراخکاری سطوح مختلف همچون چوب و فلز مورد استفاده قرار می‌ گیرد، دریل ستونی است. دریل ستونی‌ وسیله ای است که  در دو نوع رمیزی‌ و زمینی طراحی و تولید می شود. در ادامه مقاله به بررسی کاربرد این‌ دستگاه چند منظوره می‌ پردازیم.

 
   

در واقع هدف از طراحی و تولید دریل های ستونی، برای سوراخکاری پلاستیک، چوب، و فلز است. امکان ایجاد سوارخ هایی در قطرهای متفاوت توسط دریل ستونی انجام می شود و کار با این دستگاه از کار با دستگاه دریل های معمولی بسیار‌ راحت تر است.

همینطور میتوانید در مورد دریل ایستاده پیشرو نیز بیشتر بدانید.

آشنایی با دریل ستونی

با وجود کاربردهای بسیار زیاد این دستگاه، خرید دریل ستونی‌ برای هر فردی انتخاب مناسبی نیست. در صورتی که شما به ندرت کارهای سوراخکاری را انجام می دهید و یا این که جهت تعمیرات خیلی جزئی به یک دستگاه دریل نیاز دارید، خرید دستگاه دریل ستونی پیشرو به شما توصیه نمی شود.

این‌ وسیله بیشتر برای کسانی کاربرد دارد که شغل آن ها به طور مدوام‌ سوراخ کردن‌ سطوح مختلف نیازمند است. خرید دریل ستونی‌‌ می‌ تواند انتخابی مناسب و هوشمندانه ای باشد. با استفاده از این دستگاه دریل انجام کارهایی همانند خزینه زنی، پخ کردن و سوراخکاری تا حد بسیار زیادی آسان تر انجام می گردد. این وسیله جهت انجام کارهایی صنعتی که به دقت و حساسیت بسیار بالایی نیازمند هستند بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

بیشتربخوانید:ویژگی های دریل ستونی

دریل های ستونی به طور‌ معمول هم دارای وزن سنگینی بوده و به طور تقریبی نیز قیمت گرانی‌ دارند، به دلیل این که این دستگاه ها بزرگ بوده و وزن زیادی دارند، فضای بسیار زیادی را نیز اشغال خواهند کرد. به همین خاطر خرید دریل پیشرو برای مصارف خانگی‌ به هیچ وجه توصیه نمی شود. دریل ستونی دارای دقت کار و قدرت خیلی زیادی می باشد به طوری اکثر افرادی که به کار نجاری و سوراخکاری دیگر می پردازند، بدون وجود این دستگاه نمی توانند کار کنند. طراحی این دریل به صورتی است که سبب افزایش دقت سوراخکاری شده و برعکس دستگاه های دریل معمولی به عدم لرزش و ثابت بودن درست افراد در زمان کار، نیازی ندارد.

کاربرد دریل ستونی

دریل ستونی از کاربردهای متفاوتی بهره مند بوده که ممکن است بیشتر افراد از این کاربردها بی خبر باشند. استفاده از این دستگاه انجام کارهایی را همچون ساخت چوب لباسی، کمد و.... را برای شما بسیار آسان تر کرده و کار نیز با دقت کافی انجام می شود. کاربرد دریل های ستونی عبارتند از:

  • قلاویز کاری
  • خزینه کاری
  • سوراخکاری سطوح مختلف با قدرت بسیار بالا و دقت کافی
 
   

اجزای دریل های ستونی

جهت این که بتوانید به وسیله دستگاه دریل ستونی کارهایی باکیفیت و با دقت بالا انجام دهید، لازم است که به شکل صحیحی از آن بهره‌ مند شوید. در این بخش از مقاله قصد داریم بخش های مختلف یک دریل ستونی را به شما معرفی کنیم تا در زمان کار با این دستگاه بتوانید اجزای‌ مختلف آن را شناسایی کرده و پروژه خود را با دقت هر چه بیشتر انجام بدهید. اجزای یک دریل ستونی عبارتند از:

  • اسپیندل

این بخش از جمله مهم ترین اجزای این دستگاه دریل است که تحت عنوان عضوی چرخشی در دریل دارای قابلیت تنظیم سرعت می باشد. روی این بخش می توان به راحتی مته های مختلف دریل را نصب نمود.

  • کله گی

به قسمت بالایی دریل کله گی می گویند. در این بخش یک تسمه و دو فلکه وجود دارد که یک فلکه به محور دریل و فلکه دیگر به الکتروموتور متصل می گردد.

  • اهرم ها

وجود اهرم ها در زمان سوراخکاری کمک می کند که قطعه کار بر روی میز به راحتی گردش داشته باشد. همچنین سبب افزایش میزان قدرت دستگاه می شود.

  • تسمه

در واقع در دریل ستونی اتصال میان دو فلکه، توسط تسمه صورت می‌ گیرد. همچنین این بخش مسئولیت انتقال حرکت را نیز بر عهده دارد.

  • عمق سنج

تعیین عمق سوراخ کاری به میزان مورد نظر کاربر، توسط عمق سنج در دریل پیشرو انجام می گیرد.

  • سه نظام

به بخشی که مته دریل درون آن قرار می گیرد، سه نظام گفته می شود‌. این بخش را می توان بر اساس قطعه و یا مته مورد نظر تغییر داد.

  • میزکار

قسمت مهم دیگری را از دریل ستونی تشکیل می دهد. این میز به دو شکل گردش و ثابت موجود می باشد.