کاربرد دریل ایستاده سوراخکاری دقیق در قطعات، ایجاد سوراخهای با عمق مشخص، ایجاد سوراخ در قطعات ظریف و حساس و قطعات با زاویه خاص می باشد.
بدون شک همه ما در زندگی شخصی به شکل مستقیم و یا غیرمستقیم از دریل استفاده کردهایم. دریلها با توجه به نوع کاربری که دارند دارای انواع مختلف و گوناگونی میباشند. یکی از انواع دریلها، دریل ستونی یا ایستاده است که خود دارای انواع مختلفی می باشد. این دسته از دریلها در صنایع گوناگون و مختلفی مانند صنایع چوبی، صنایع پلاستیکی و فلزی مورد استفاده قرار میگیرند. عملکرد و کاربرد اصلی این نوع از دریل سوراخ کاری بدون لرزش میباشد.
اما اینکه دریل ایستاده چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ موضوعی میباشد که ما در این مقاله تحت عنوان کاربرد دریل ایستاده به آن خواهیم پرداخت.
دریل ایستاده یا ستونی چیست؟
در این قسمت از مقاله و قبل از اینکه به بررسی کاربرد دریل ایستاده بپردازیم، ابتدا لازم است که بدانیم دریل ایستاده چیست. همان گونه که در قسمتهای قبلی مقاله نیز به آن اشاره کردیم دریل ایستاده یکی از انواع گوناگون دریل میباشد. از این دریل برای سوراخکاری بر روی انواع سطوح که لازم است دست هیچ گونه لرزشی نداشته باشد استفاده میشود، معمولاً به این دریلها دریل عمودی پایهدار و ایستاده میگویند.
دریل ایستاده به مانند همه دریلها دارای اجزای مختلفی می باشد که از مهمترین این اجزا میتوان به:
اسپیندل در دریل ستونی وظیفه انتقال قدرت از موتور به نظام را بر عهده دارد.این قطعه از نظر شکل ظاهری شبیه به یک میله چرخان میباشد و از جعبه دنده نیز بیرون زده است. این قطعه نقش بسزایی در تنظیم سرعت دریل بر عهده دارد.
اهرمها یکی دیگر از اجزای مهم دریل ایستاده یا ستونی میباشند، این اهرمها به شما این امکان را میدهند تا نیروی سوراخکاری را چندین برابر نمایید به شکلی که تحت هیچ شرایطی نیاز به وارد کردن نیرو دست به دستگاه نباشد.
این قطعه از دریل ایستاده در بالاترین قسمت دریل قرار دارد و به شکل یک جعبه میباشد. در کلهگی تعدادی فلکه و تسمه قرار دارند که به الکتروموتور و دریل وصل میشوند. این قسمت از دریل جدا میباشد و در صورت نیاز به تعویض امکان باز شدن آن بدون آسیب رساندن به دریل وجود دارد.
انواع دریل ایستاده یا ستونی
قبل از اینکه به بررسی انواع دریل ستونی یا ایستاده بپردازیم، ابتدا باید این نکته را ذکر کنیم که کارکرد این دریلها با توجه به نوع آنها متفاوت میباشد. چنانچه که شما قصد خرید دریل ستونی یا ایستاده را دارید باید بدانید که این دریلها به انواع مختلفی تقسیم میشوند که مهمترین آنها عبارتند از:
این نوع از دریل همانگونه که از نامش پیداست بر روی یک میز نصب میشود، این دریل به شکل گیربکسی تسمهای دستی و اتوماتیک قادر به انجام سوراخ کاری میباشد، از این دستگاه برای شغلهای گوناگون مانند شیشه بری و نجاری استفاده میشود، زیرا که میزان سوراخ کاری و البته مواردی دیگر در این شغل ها باید با دقت و ظرافت بالایی انجام شود.
این نوع از دریل با توجه به اسمی که دارد امکان جابجایی آن وجود ندارد و یا به سختی این کار انجام میشود. این دریلها قدرت سوراخ کاری بسیار بالایی دارند. انجام عملیات سوراخ کاری با آنها هیچ گونه محدودیتی ندارد و حتی ضخیمترین اجسام و الوارها را نیز به راحتی سوراخ میکند.
کاربرد دریل ایستاده یا عمودی چیست؟
همانگونه که در قسمتهای قبلی مقاله نیز به آن اشاره کردیم از دریل ایستاده با نامهای دریل عمودی و ستونی نیز یاد میشود.از دریل ایستاده معمولاً برای انجام سوراخ کاریهایی که نیاز به ظرافت بالا دارند استفاده میشود. مهمترین کاربردهای دریل ایستاده عبارتند از:
میتوانیم قلاویز زنی را یکی از کاربردهای دریل ایستاده بدانیم، یکی از مراحل اصلی ساخت اسباب بازی و تولید کابینت قلاویز کاری می باشد، که توسط دریل ایستاده انجام میشود. قلاویز زنی یا قلاویزکاری به معنای سوراخ کاری با دریل ایستاده با بالاترین دقت ممکن می باشد.
خزینه کردن به معنای ایجاد انواع حفرهها در سنگهای گرانیتی زینتی و شیشه میباشد، به شکلی که حتی یک دهم میلیمتر شیشه و یا سنگ دچار ترک خوردگی نشود.
نحوه کار با دریل ایستاده
در قسمتهای قبلی این مقاله به بررسی کاربرد دریل ایستاده یا ستونی پرداختیم، در مورد نحوه کار با این دریل باید بگوییم که کار با این دریل کار چندان پیچیده و سختی نیست، شما با روشن کردن دستگاه و به چرخش درآمدن مته دریل میتوانید میتوانید اقدام به سوراخ کاری متریال مد نظر خود نمایید، عمق نفوذ مته توسط استادکار تنظیم میشود و به این صورت با فشار مته و بازویی سوراخ بر روی متریال مد نظر ایجاد میشود این سادهترین حالت کار دریل ستونی یا ایستاده است. برای خرید ابزار آلات صنعتی، کارخانه پیشرو تولید کننده و ارائه دهنده انواع دریل و ابزارصنعتی در ایران می باشد.