شاید برای شما نیز پیش آمده باشد، که برای سوراخ کردن یک سطح و یا قسمتی از خانه به دریل نیاز داشته باشید. در گذشته عمده ترین استفاده از دریل مربوط به کارهای صنعتی و به شکل کلی تولید قطعات میشد.
اما امروزه اکثر خانهها داری یک دریل میباشند و یا قصد خرید دریل را دارند، تا بتوانند نیازهای روزمره خود را با او برطرف نمایند. اما اینکه چگونه میتوان یک دریل خوب خرید و یا قبل از خرید دریل چه اطلاعاتی باید در مورد دریل داشت موضوعی میباشد که ما قصد داریم در این مقاله تحت عنوان صفر تا صد راهنمای خرید انواع دریل به آن بپردازیم پس اگر شمانیز مایل به کسب اطلاعات در این زمینه هستید تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
دریل چیست؟
در این قسمت از مقاله صفر تا صد راهنمای خرید انواع دریل لازم است که به بررسی دریل بپردازیم، مهمترین نکته در راهنمای خرید دریل آشنایی با انواع دریل و اجزای آن می باشد.
همانگونه که میدانید دریل یک وسیله بسیار پرکاربرد میباشد، که وظیفه اصلی آن سوراخکاری بر روی سطوح مختلف مانند چوب و فلزات است، هرچند که مهمترین کاربرد و یا وظیفه دریل در مصارف خانگی سوراخ کردن دیوارهای خانه به منظور نصب پرده و تابلوها میباشد.
اما این تنها وظیفه و کار دریل در مصارف خانگی نیست و شما میتوانید با استفاده از ابزارها گوناگون و متصل کردن آنها به دریل از دریل برای فرآیندهای گوناگونی مانندباز و بسته کردن پیچها، برش کاری، پولیش کاری و صیقل دادن از آن استفاده کنید.
معمولاً دریلها به دو دسته شارژی و برقی تقسیم میشوند که هر کدام دارای ویژگیهای منحصر به فرد خود میباشند.
دریل برقی
دریل برقی همان گونه که از نامش پیدا و مشخص میباشد انرژی خود را به شکل مستقیم از منبع برق تامین میکند، طول کابل این نوع از دریلها متغیر میباشد اما همین طول کابل میباشد.
شما به منظور کار با دریل برقی نیازمند به منبع برق میباشید و باید حتماً نزدیک یک پریز برق باشید تا بتوانید کار مورد نظر خود را با دریل انجام دهید. البته همین موضوع میتواند یکی از مزایای دریل نیز باشد چرا که دیگر نگران تمام شدن شارژ و خاموش بودن دریل نخواهید بود و میتوانید کار خود را با حوصله بیشتر انجام دهید.
یکی دیگر از مزایای دریل برقی نسبت به دریل شارژی این است که قدرت دریل برقی نسبت به دریل شارژی بسیار بیشتر میباشد و به دلیل نداشتن باتری وزن سبکتری نیز دارد.
دریل شارژی
معمولاً به دریلهایی که با یک باتری روشن میشوند و کار میکنند دریل شارژی میگویند. این دریلها فاقد سیم هستند و همین موضوع میتواند یکی از مزایای دریل شارژی باشد.
این دریلها توانایی کنترل سرعت و همچنین گشتاور را دارند از دیگر مزایا و ویژگیهای دریل شارژی این است که به دلیل عدم نیاز مستقیم به برق شما میتوانید در مکانهایی که به برق دسترسی ندارد از این دریل استفاده کنید. قابلیت تغییر جهت از دیگر ویژگیهای بارز دریل شارژی میباشد.
دریلهای شارژی به شکل راحتتری جابجا میشوند اما همانطور که در قسمت راهنمای خرید دریل برقی به آن اشاره کردیم دریلهای شارژی از قدرت کمتری نسبت به دریلهای برقی برخوردار میباشند.
در مورد شارژ دریلهای شارژی باید بگوییم که باتریهای این دریلها به صورت دورهای شارژ میشود و بهتر است که همیشه یک باتری اضافه به همراه داشته باشید تا بتوانید بدون توقف کار خود را انجام دهید.
انواع دریل شارژی
در قسمت قبلی صفر تا صد راهنمای خرید انواع دریل به بررسی دو نوع اصلی دریل از نظر منبع تامین انرژی پرداختیم اکنون قصد داریم که به بررسی و راهنمای خرید انواع دریل از نظر کارکرد بپردازیم.
دریلها به صورت کلی به سه دسته دریل ساده، دریل چکشی و دریل بتن کن تقسیم میشوند.
دریل ساده
بدون شک تعداد زیادی از دریلهای موجود در بازار از نوع دریل ساده میباشند از این دریل معمولاً برای حفاری و سوراخ کردن انواع فلزات سنگ و آجر چوب و پلاستیک و همچنین باز و بسته کردن پیچ استفاده میشود.
به منظور داشتن یک دریل مناسب برای کارهای خانگی و یا حتی کارگاههای کوچک شما میتوانید از دریلهای ساده به عنوان یک گزینه مناسب استفاده نمایید.
دریل چکشی
یکی دیگر از انواع دریل که در بازار وجود دارند دریل چکشی است. نام دیگر این دریلها دریل ضربهای است که تقریباً از قدرت نسبتاً بالایی برخوردار هستند. در اکثر موارد از این دریلها برای سوراخ کردن سنگ و سرامیک استفاده میشود.
این دریلها همانگونه که از نامشان پیداست در هنگام کار ضرباتی را به صورت عمودی بر سطح وارد میکنند که همین کار باعث راحتتر سوراخ شدن سطح مد نظر میشود.
دریل بتن کن
یکی دیگر از انواع دریل، دریل بتن کن میباشد.
دریل بتن کن معمولاً برای سوراخ کردن سطوح بتنی و سنگی مورد استفاده قرار میگیرد این نوع دریل از نظر کارکرد تقریباً شبیه دریل ضربهای یا چکشی میباشد و با زدن ضرباتی باعث میشود که سطح مد نظر به شکل راحتتری سوراخ شود معمولاً قدرت این دریلها از دریلهای ساده و چکشی بیشتر میباشد.
دریل ستونی
دریل ستونی یکی از ابزارهای پرکاربرد در صنعت و ساخت و ساز است که می تواند به شما در انجام وظایف گوناگون کمک کند. این ابزار الکتریکی قدرتمند قابلیت حفر و سوراخ کردن در سطوح مختلف را داراست ، از جمله چوب، فلز و مواد سخت دیگر.
دریل ستونی شامل یک موتور قدرتمند است که برای انتقال قدرت به حفرهساز استفاده می شود. دقت و توانایی قابل تنظیم این ابزار باعث می شود تا بتواند به درستی لبه های صاف و به شکل پروانه ای را در سطوح مختلف ایجاد کند. همچنین، دریل ستونی قابلیت عقب و جلوگیری از چرخش بیت را نیز دارد.
از طریق استفاده ازمته های مختلف، دریل ستونی قابل استفاده در انواع پروژه ها و کاربردهای مختلف است، از جمله حفره کردن در سطوح چوبی برای نصب قطعات مبلمان و ساختارهای چوبی، حفره زدن در فلزات برای اتصال قطعات مختلف و حفر در بتن برای نصب قابلیت ها و سیم ها.
از دیگر مزایای دریل ستونی می توان به طراحی ساده و قابل حمل آن اشاره کرد. با یک باتری قابل شارژ قوی، می توان برای مدت زمان طولانی از آن استفاده کرد. همچنین، وجود قابلیت تنظیم سرعت و قدرت دریل ستونی، به کاربر امکان می دهد تا میزان دقت و عمق حفره را بسته به نیاز و مواد استفاده شده تغییر دهد.
در مجموع، دریل ستونی یک ابزار قدرتمند و کارآمد است که می تواند در انجام وظایف مختلف صنعتی و ساخت و ساز به شما کمک کند. با داشتن یک دریل ستونی، شما می توانید به راحتی و با دقت بالا هر نوع حفره مورد نیاز خود را ایجاد کنید و در پروژه های خود به عملکرد بهتری دست یابید.
دریل ایستاده
دریل ایستاده یک ابزار مورد استفاده در صنایع ساختمانی و نجاری است که برای انجام عملیات حفر به کار میرود. این نوع دریل، دارای سیستمی است که امکان حرکت عمودی دسته و میلهها را در اختیار کاربر قرار میدهد. به عبارت دیگر، دریل ایستاده به کاربر این امکان را میدهد تا بتواند ارتفاع، عمق و زاویه حفر را به دقت تنظیم کند. در صنعت ساختمانی، دریل ایستاده برای حفر سوراخهای عمیق، نصب پیچ و مهره، حفر لولهها و نصب قطعات سنگین به کار میرود.
در صنعت چوب، این نوع دریل برای حفر سوراخهای موزاییکی، حفر سوراخهای عمیق در چوب و صفحه دکوراتیو و نصب قطعات چوبی استفاده میشود. مزیت اصلی استفاده از دریل ایستاده، دقت بالا و کنترل بهتر در عملیات حفر است. با تثبیت دریل در محل خاصی، کاربر به راحتی میتواند ابزار را به عمق درخواستی حرکت دهد. همچنین، دریل ایستاده به کاربر این امکان را میدهد تا شدت فشار بر روی ابزار را کنترل کند و باعث حفظ انحراف و کنترل در حفر شود.
دریل ایستاده در انواع مختلفی در بازار موجود است و برخی از آنها دارای امکاناتی همچون سرعت قابل تنظیم، سیستم تثبیت بدنه دریل و مکانیزمهای سهولت کاربری هستند. همچنین، برخی از دریلهای ایستاده قابلیت چرخش ابزار را نیز دارند که این ویژگی به کاربر، امکان حفر سوراخهای مائل و در زوایای مختلف را میدهد. به طور کلی، دریل ایستاده یک ابزار بسیار کارآمد و حرفهای است که در صنایع مختلف به خوبی مورد استفاده قرار میگیرد و در انجام عملیات حفر با دقت بالا و کنترل بهتر بسیار مؤثر است.